O descriere de Bogdan Adrian Stănescu

Lumea văzută în imagini prin obiectivul aparatului de fotografiat şi în gânduri prin cuvintele lui Bogdan Adrian Stănescu.

Ultimele însemnări din jurnal:

Swimathon 2013, Tăşuleasa, implicare

Jun 25, 2013

Dragi prieteni,

Aţi auzit cu siguranţă cuvintele “defrişări” sau “despăduriri” alături de “România” şi “în ultima vreme”. Din păcate ne-am obişnuit aşa de mult cu termenii ăştia laolaltă încât am pierdut din vedere sensul lor real.

E foarte simplu: în România în fiecare oră se defrişează 3 hectare de pădure (30000 m2). Și nu e vorba doar de cele “lucrătoare”.. Nu!.. În fiecare an dispar 28.000 de hectare de păduri.

De ce vă spun asta? Suntem obişnuiţi să ne vedem de lucrurile zilnice fără să vedem pădure şi uităm cât de importantă este pădurea pentru echilibrul vieţii noastre. Pădurea stabilizează mediul înconjurător, produce oxigen, susţine viaţa. Ne mândrim cu pădurile “noastre” dar pădurile noastre nu mai se mai mândresc cu noi.

Auzisem de Tăşuleasa Social şi de proiectele sociale pe care le desfăşoară printre care şi cel de împădurire al zonelor defrişate. Auzisem şi de Swimathon, evenimentul de strângere de fonduri pentru proiecte. Dar până acum n-am făcut mare lucru.

Anul ăsta vreau să mă implic! Vreau să particip la Swimathon 2013, în 13 iulie, în echipa care susţine şi înoată pentru proiectul Tăşuleasa Social, alături de Voicu Bojan.

Am nevoie de ajutorul vostru să strâng fonduri pentru a mă înscrie în echipă. M-am angajat să adun un minimum de 2000 de lei, echivalentul a 1000 de puieţi plantaţi în toamnă de către voluntarii de la Tăşuleasa Social. Puteţi contribui cu sume fixe sau cu o sumă pentru fiecare lungime de bazin înotată.

Împreună putem face schimbările pe care le aşteptăm!
Aştept să mă contactaţi! (bstanescu@gmail.com)

Iată şi povestea lui Voicu Bojan, despre Swimathon.

...vezi toate însemnările în cuvinte

Ultima fotografie adăugată:

Salty reflections

Nov 19, 2011

Reflection of trees in a salty lake at Sovata (jud. Mureş, România), early autumn.