O descriere de Bogdan Adrian Stănescu

Lumea văzută în imagini prin obiectivul aparatului de fotografiat şi în gânduri prin cuvintele lui Bogdan Adrian Stănescu.

Ultimele însemnări din jurnal:

Hamsterul promis

Jan 14, 2011

Hamsterul Promis

Un principiu bun în viaţă e să-ţi respecţi promisiunile făcute, iar atunci când le faci copiilor, ai face bine să te ţii de ele. Copiii cresc şi nu uită uşor ce li s-a promis. Mi-aduc şi-acum aminte de macaraua de jucărie pe care a promis tatăl meu că mi-o va face cadou. N-o văzusem niciodată, cred că imaginea cu macaraua e doar în mintea mea pentru că poate nici nu exista o macara de jucărie pe vremea aceea în România. I-am cerut tatălui meu să-mi aducă aşa ceva şi el a zis că o va face. Dar tatăl meu nu e un om rău, poate a uitat sau n-a găsit. Nu-i port pică, dar – uite că – n-am uitat de macara.

Când Voicu Bojan mi-a povestit despre promisiunea pe care le-a făcut-o celor doi copii din dotare (să tipărească o carte cu poveşti cu hamsteri până la Crăciun) şi m-a rugat să-l ajut, involuntar mi-am adus aminte de macara. Voicu avea nevoie de zece ilustraţii, pentru poveştile pe care deja le scrisese. Zece poveşti despre hamsteri care au existat şi trăit (unii chiar mai trăiesc) în casa familiei Bojan. Din păcate n-aveam cum să-l ajut: timpul era scurt, iar eu desenez rar, de plăcere şi fără spor sau cunoştinţe de desen deosebite. În schimb, mi-a venit o altă idee şi anume de a apela la un alt fel de cunoştinţe: nouă prieteni ilustratori talentaţi, pe care urma să-i rugăm să facă fiecare câte un desen. Nouă şi nu zece, pentru că m-am încumetat şi eu să mă alături găştii cu o ilustraţie. Cei care au desenat pentru poveştile minunate scrise de Voicu sunt:

Ana-Maria Gruia, Camelia Popa, George Roşu, Kovacs Katalin, Lucia Mărneanu, Maria Surducan, Mircea Drăgoi, Paul Mureşan, Răzvan Anton, Bogdan Stănescu

Fiecare dintre cei zece a primit o poveste, fără să ştie ce-au primit ceilalţi. Când mi-am primit-o pe a mea, mi-am “primit-o” ! … Era o poveste despre cum Dumnezeu (după ce a creat oamenii, animalele şi toate cele, pe vremea când copiii deja se jucau printre minunăţiile de pe Pământ) S-a gândit că le lipseşte ceva copiilor şi le-a creat şi dat în dar “Hamsterul”.

Am început să studiez un pic animalul şi să încerc diverse idei…
toti_hamsterii

Și în final am ajuns la una care mi-a plăcut şi iată ce a ieşit:
hamster

Desenele au ajuns exemplar la timp iar cărticica de poveşti a fost publicată în multe exemplare, spre deliciul celor care le-au primit cadou.

...vezi toate însemnările în cuvinte

Ultima fotografie adăugată:

Salty reflections

Nov 19, 2011

Reflection of trees in a salty lake at Sovata (jud. Mureş, România), early autumn.