O descriere de Bogdan Adrian Stănescu

Lumea văzută în imagini prin obiectivul aparatului de fotografiat şi în gânduri prin cuvintele lui Bogdan Adrian Stănescu.

Ultimele însemnări din jurnal:

copilărie

Jan 10, 2007

copilărie

Mă întreb dacă viaţa unui om poate fi privită ca şi un baton de ciocolată: ai mâncat jumătate, ţi-a mai rămas încă o jumătate.

Ajuns la douăzeci de ani mă întrebam dacă am trăit deja un sfert din viaţă. Îmi aminteam cum mi se spunea că la vârsta aceea se trăieşte viaţa, că de acolo începe… mie însă mi se părea că se sfârşeşte unul dintre cele mai minunate capitole din viaţa mea, transformându-se într-un lichid inert pe care urma să îl înghit în fiecare zi…

Mi se pare că oamenii sunt creaţi într-un mod inexplicabil de pervers: când se nasc, se crează în jurul lor un strat de protecţie, asemănător placentei, prin care lumea din jur apare difuză, moale, neputând lăsa urme grave la atingere. Pe măsură ce cresc, copiilor li se subţiază aura protectoare ajungând ca la douăzeci de ani să rămână dezgoliţi de stratul protector, privind lucid lumea din jur care taie la cea mai mică atingere. Timpul, la rândul lui taie bucăţi mari pe dinăuntru, lăsându-te gol, ca un strat de ţesut viu ce desparte două goluri: lumea externă, de golul lăuntric.

CNV000008.jpg IMG_5393_100_de_cacao.jpg

Între timp am mai luat o muşcătură bună din baton.

...vezi toate însemnările în cuvinte

Ultima fotografie adăugată:

Salty reflections

Nov 19, 2011

Reflection of trees in a salty lake at Sovata (jud. Mureş, România), early autumn.