O descriere de Bogdan Adrian Stănescu

Lumea văzută în imagini prin obiectivul aparatului de fotografiat şi în gânduri prin cuvintele lui Bogdan Adrian Stănescu.

Ultimele însemnări din jurnal:

Dumnezeu

Jul 6, 2006

Dumnezeu
Pe unde mai umblă Dumnezeu zilele astea? Ieri mi-au bătut la uşă două femei care spre surprinderea mea, nu încercau să mă aducă pe calea cea dreaptă ci să îmi înmâneze reviste de popularizare a Lui Iehova. Întrebarea cu care m-au abordat a fost: “dacă ai fi Dumnezeu, ai face lucrurile astea?” – şi mi-au îndesat în faţă o poză cu oameni bolnavi care se vindecă, războaie care se termină cu flori, etc…

Sincer să fiu, nu cred că ar fi pe agenda mea de zi lucrurile astea. Lucrurile se întâmplă exact aşa cum ar trebui, şi asta tocmai pentru că NU TREBUIE să se întâmple în nici un fel în care ne place nouă să credem că ar trebui. Credinţele de acest gen se numesc ‘credinţe iraţionale’ şi se tratează în psihologie prin terapie raţional emotivă (în engleză).

Dar Dumnezeu, unde o fi zilele astea? E cald. O fi la mare? Sau poate că nu îi place la mare.. Poate stă într-un apartament din Bucureştiul superîncălzit şi se răcoreşte la aerul condiţionat urmărind ştirile.. sau poate e în excursie într-o altă galaxie decât a noastră.

Adevărul e că nu m-am gândit de mult la El. De ce se presupune că ar trebui? Pentru fericirea mea proprie şi personală? Dacă e aşa, atunci L-am întâlnit prin alte căi… Făcând fotografii, ascultând muzică, scăldându-mă în mare, călcând nisipul cu picioarele goale, stând la umbră, la soare sau în timp ce mă întindeam în pat istovit după o zi de hălăduit prin oraş, lăsând somnul să mă cotropească…

Dumnezeu e ŞI aici:

Braşov Christ Alfa şi Omega
… dar mai ales Dumnezeu este în noi.

...vezi toate însemnările în cuvinte

Ultima fotografie adăugată:

Salty reflections

Nov 19, 2011

Reflection of trees in a salty lake at Sovata (jud. Mureş, România), early autumn.