O descriere de Bogdan Adrian Stănescu

Lumea văzută în imagini prin obiectivul aparatului de fotografiat şi în gânduri prin cuvintele lui Bogdan Adrian Stănescu.

Ultimele însemnări din jurnal:

Comanda online

Dec 19, 2005

Comanda online
Spre sfârşitul perioadei când am locuit în Cluj, de câteva ori mi-am permis luxul de a comanda mâncare acasă. Acţiunea e simplă: cauţi înnebunit numărul de telefon, suni, le spui ce vrei, repeţi de 3 ori numărul tău de telefon fiindcă ai telefonie fixă cu număr dubios, şi în 30 de minute te sună înapoi (în caz că îţi nimeresc numărul) să cobori să plăteşti taximetristului banii pe mâncare plus drumul de la restaurant la tine. De obicei numărul de telefon îl găseam pe site-ul web al localului, site pe care spre uimirea mea am văzut la un moment dat că există posibilitatea de a face comenzi online.


De un sfert de viaţă lucrez în domeniul site-urilor web şi al aplicaţiilor online, domeniu în care România şi-a băgat coada foarte bine (unii chiar şi-au băgat mâna pâna la cot – tot felul de şmecheraşi şi tertipuri pentru furtişaguri online) dar ca de obicei, nimic pragmatic nu se concretizează în România. Iar un site web pe care poţi să faci comenzi online e o chestie!

Cu toate astea .. m-am distrat extraordinar de bine când am aflat că (la fel ca mine) un prieten care lucrează şi el în domeniul aplicaţiilor web şi-a comandat mâncare din acelaşi loc tot prin telefon, încercând să evite ‘facilitatea’ unei comenzi online.

Am suduit atâta timp lipsa de deschidere a românilor înspre domeniul aplicaţiilor online ‘pragmatice’ care ar scuti atâta birocraţie şi timp pierdut.. Dar se pare că atunci când e vorba de stomac, creierul începe să gândească şi mai pragmatic: dacă site-ul web n-a fost făcut bine? dacă baza de date din spate e prost concepută? dacă se încurcă tranzacţiile şi primesc altă mâncare sau nu primesc nimic?

Dacă eu, care în fiecare zi văd / concep aplicaţii web, mă gândesc în felul ăsta, oare la ce se gândeşte consumatorul român obişnuit care primeşte un fluturaş promoţional sau intră pe site şi vede “Comandă Online!”?

(PS: imaginea din titlu: cartofi parizieni la cuptor cu mozarella, parmezan şi busuioc – creaţie realizată în colaborare cu un prieten şi coleg – Gabi)

...vezi toate însemnările în cuvinte

Ultima fotografie adăugată:

Salty reflections

Nov 19, 2011

Reflection of trees in a salty lake at Sovata (jud. Mureş, România), early autumn.