O descriere de Bogdan Adrian Stănescu

Lumea văzută în imagini prin obiectivul aparatului de fotografiat şi în gânduri prin cuvintele lui Bogdan Adrian Stănescu.

Ultimele însemnări din jurnal:

Sufleu

Nov 23, 2005

SUFLÉU, sufleuri, s.n. Preparat culinar asemănător cu o budincă, foarte pufos, făcut din legume, brânză sau fructe cu albuş bătut spumă. – Din fr. soufflé.

SÚFLET ~e n. 1) Totalitate a proceselor psihice, care caracterizează lumea internă a individului; latură psihică a omului; duh.


Din când în când mai dau o fugă până în cămara unde într-un cotlon întunecat am o cutiuţă de tinichea în care îmi ţin sufletul. Iau cutia – nu mai mare decât un borcan mic de zacuscă cu vinete – şi o agit puternic, să aud cum înăuntrul gol se izbeşte de pereţi, cu zgomot sec, boaba de mazăre, gămălia de ac sau firul de nisip care e înăuntru. De fiecare dată când îl scutur / zgândăresc, încercând să văd dacă e acolo, sufletul meu are altă consistenţă, formă şi greutate. Uneori însă, cuprins de panica unui posibil gol în carcasă, trec prefăcut nepăsător pe lângă recipient şi întind mâna la întâmplare după vre-o cutie cu ceai sau o sticlă de bulion de pe raftul alăturat.

Alteori, după un timp în care nu am mai aruncat de mult nici măcar un ochi către suflet, ridic cutia şi observ cu stupoare că e incredibil de grea.

Cred că în zilele astea am în ea un cartof. Atât de mare?!! – Nu…., atât de murdar!

...vezi toate însemnările în cuvinte

Ultima fotografie adăugată:

Salty reflections

Nov 19, 2011

Reflection of trees in a salty lake at Sovata (jud. Mureş, România), early autumn.