O descriere de Bogdan Adrian Stănescu

Lumea văzută în imagini prin obiectivul aparatului de fotografiat şi în gânduri prin cuvintele lui Bogdan Adrian Stănescu.

Ultimele însemnări din jurnal:

Al treilea ochi

Nov 28, 2005

Al treilea ochi
Am încercat să privesc cu al treilea ochi, glanda pineală, poarta către necunoscut, către mine. Nu speram să văd mare lucru decât probabil teama instinctivă de o conştientizare a singurătăţii pe care o nutresc.

Cred că oamenii – deşi se privesc în oglindă în fiecare zi -, foarte rar se şi văd pe ei înşisi. Întocmai cum într-o cameră în care citeşti o carte, ticăitul unui eventual ceas se estompează undeva în subconştientul tău lăsându-te în liniştea lecturii, probabil la fel se estompează şi imaginea eului în fiecare zi, adânciţi în lectura propriei vieţi exterioare.

Îmi aduc aminte că demult, când eram mai mic, mi-am privit faţa în oglindă, insistent să văd ce se ascunde în spatele gândurilor mele, a persoanei pe care o reprezintă imaginea mea. Încercam să văd dincolo de sticla lucioasă, dincolo de ochi. Nu ştiu cât am stat să privesc, însă rezultatul a fost că dintr-o dată a început să mi se facă frică. Îmi părea că m-am detaşat de mine şi că îmi zăresc dintr-un punct exterior privirea goală, ca un tunel întunecat către sufletul meu. Eram atât de conştient de prezenţa mea încât mi s-a făcut frică de mine – eul cel necunoscut.

Mă uitam ca într-o carcasă din care am ieşit puţin.

Cât despre al treilea ochi, e doar o rămăşiţă a unei presupuse evoluţii naturale la oameni, ce se ascunde mic – căt o perlă-boabă-de-mazăre – în mijlocul cochiliei cerebrale. De acolo, ca un ceas mic şi ciudat de precis, ne dictează pompând melatonina, ciclul circadian.

Somn uşor, mă duc să îmi liniştesc al treilea ochi!

Al treilea ochi

...vezi toate însemnările în cuvinte

Ultima fotografie adăugată:

Salty reflections

Nov 19, 2011

Reflection of trees in a salty lake at Sovata (jud. Mureş, România), early autumn.