Swimathon – o gură de aer

July 15, 2013

Swimathon, o gura de aerLa fiecare al treilea braţ, pentru o clipă scot capul din apă pentru o gură de aer proaspăt.

“N-aş putea să strâng 2000 de lei în ruptul capului”. Aşa mi-am zis acum 2 săptămâni şi aşa i-am spus şi lui Voicu Bojan. El e cel care m-a chemat să particip la Swimathon în echipa pentru Tăşuleasa Social. Mi-a răspuns că trebuie doar să am mai multă încredere în mine. Vezi tot articolul »

Swimathon 2013, Tăşuleasa, implicare

June 25, 2013

Dragi prieteni,

Aţi auzit cu siguranţă cuvintele “defrişări” sau “despăduriri” alături de “România” şi “în ultima vreme”. Din păcate ne-am obişnuit aşa de mult cu termenii ăştia laolaltă încât am pierdut din vedere sensul lor real.

E foarte simplu: în România în fiecare oră se defrişează 3 hectare de pădure (30000 m2). Și nu e vorba doar de cele “lucrătoare”.. Nu!.. În fiecare an dispar 28.000 de hectare de păduri.
Vezi tot articolul »

Amintirile altcuiva

May 14, 2012

Amintirile altcuiva
Am găsit de curând pe jos, pe stradă, un film foto vechi, developat. M-am înduioşat văzându-l pierdut în praf lângă bordură. Vezi tot articolul »

Ani noi fericiţi

January 5, 2012

La început de an 2012 ne-am luat aparatul de fotografiat pe post de sorcovă şi am mers să ne colindăm familiile cu noi membri. Puii de om aflaţi în primii ani fericiţi ai vieţii lor ne-au întâmpinat voioşi sub brad, în braţele tinerilor părinţi şi printre jucării şi s-au lăsat fotografiaţi fără teamă. Vezi tot articolul »

India – Rămăşiţe, Relicve. Resturi

December 2, 2011

India - Rămăşiţe

Există doar trei biserici în lume construite peste rămăşiţele apostolilor lui Isus: Basilica di San Pietro in Vaticano din Roma (Sf. Petru), Catedrala din Santiago de Compostella, Spania (Sf. Iacob) şi Biserica National Shrine of St.Thomas din Chennai (Sf. Toma).

Biserica St. Thomas din Chennai a fost construită de portughezi în 1522, peste mormântul Sfântului Toma. Acesta a venit în India să evanghelizeze creştinismul în anul 52, dar a fost ucis cu o suliţă optsprezece ani mai târziu. Vezi tot articolul »

Sreeraman

November 29, 2011

Sreeraman

Sreeraman (citit: şriraman) e un tânăr de 28 de ani din Chennai, India. Vine dintr-o famile modestă şi are un zâmbet cuceritor care ar înmuia uşor inimile multor fete. E un băiat muncitor, student la şcoala de arte, dar şi angajat cu normă întreagă ca designer. După şcoală lucrează în ture de noapte (de la nouă jumătate seara la şase dimineaţa), apoi dimineaţă de la zece are cursuri din nou. Dar lucrează şi în ture de zi de la ora patru dimineaţa. Mai are şi o prietenă pe care o iubeşte şi cu care ar vrea să se căsătorească. Vezi tot articolul »

Vremea şi ploile musonice din India

November 26, 2011

India - vremea

Spuneam la început că mă aşteptam să fie o vreme umedă şi tristă fiindcă prindem ploile aduse de musonul de nord-est, în luna cu cele mai multe precipitaţii din an (statistic, în Chennai, luna noiembrie este o lună cu 11 zile de ploaie). Ce nu ştiam însă este că noiembrie şi ianuarie sunt de fapt cele mai bune perioade în care să fii în India de sud, pentru că temperaturile sunt mai scăzute, cu o medie de 26 de grade celsius în loc de maxime de 42 de grade în mijlocul verii. Iar ploile foarte frecvente şi intense, sunt chiar plăcute, din cauza căldurii. Vezi tot articolul »